Start
Obavijest | Zatvori

U sklopu Sarajevske zime, u periodu od 03-07.03.2010. godine realiziran je Treći međunarodni festival ekološkog filma "Eko Oko". Festival je podržalo Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Na ovom festivalu učestvovalo je 20 dokumentarnih i igranih filmova iz BiH, Kanade, Egipta, Velike Britanije, Francuske, SAD-a, Španije, Irana te Švicarske te je ovaj festival imao međunarodni karakter.

Naravno i naša škola je bila sudionik ovog festivala sa 2 filma i to: „Gdje su naša prava“ i „Živi zdravo“. Također bi istakao da su naši učenici i profesori došli i svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju. Jedan od najpoznatijih bh reditelja, gospodin Dino Kassalo je van konkurencije, predstavio videoinstalaciju "Bosanski brdski konj" uz prateću izložbu.

Na samom proglašenju dobitnika nagrada, upravo je Elektrotehnička škola istaknuta kao jedan pozitivan i uvijek prihvaćen dio ove manifestacije jer ipak takmičiti se sa profesionalnim filmovima nije mala stvar. Diplomu za našu školu preuzeo je Faruk Durmišević, PR Kluba 10+ koji je istakao da je naša škola učestvovala unazad 2 godine i da će i dalje sudjelovati te je pohvalio organizatore za fantastičnu organizaciju koja je bila na europskom nivou kako Sarajevo i zaslužuje. Pogledajte slike!

(Faruk Durmišević)

 

Slika iz Galerije


 

 

 

 

Google pretraga

PREPORUKA


Posjetite portal svih škola Kantona Sarajevo!

modifikacija

Ova stranica je zadnji put modifikovana-updateovana:- 18 October 2017, 8:33

OPCIJE

  Dodaj u favorite
  Napravi kao Početnu
  Štampaj stranicu
Gostovanje u Turskoj Ispis
Četvrtak, 12 Maj 2016


Ministarstvo obrazovanja Republike Turske putem Istanbul edukaciono-kulturnog centra uputilo je Srednjoj elektrotehničkoj školi poziv za učestvovanje na 10. Međunarodnom robot sajmu i takmičenju od 11. – 13. maja u Gaziantepu, u Turskoj.

Cilj ovogodišnjeg takmičenja i susreta jeste povećati i razvijati kvalitet stručnog i tehničkog znanja, pokazati znanje o robotici u raznim zemljama i dijeliti iskustva između studenata i srednjoškolaca. Naši učenici su pozvani da prisustvuju ovom događaju, da svojim prisustvom uveličaju pomenuti događaj i da svojim radovima prezentiraju našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Učenici Isanović Džavid, Sarajlić Habib i Karamustafić Džana u pratnji profesorice Muharemović Muhtereme učestvovali su na ovom eminentnom međunarodnom skupu i predstavili se sa dva robota. Radovi naših učenika izazvali su veliko interesovanje kod prisutnih i tako dostojanstveno predstavili našu školu i državu Bosnu i Hercegovinu.

 
Kantonalno takmičenje iz informatike Ispis
Četvrtak, 12 Maj 2016

Naša škola je bila domaćin Kantonalnom takmičenju iz Informatike, a organizator je bilo Udruženje nastavnika i profesora Informatike Edu IT Kantona Sarajevo.

Takmičenje je održano u subotu, 7. maja.

Elektrotehničku školu predstavljala je ekipa u sastavu Paško Zdilar, Nikola Raič, Edis Krsmanović i Jasmin Dudić.

U konkurenciji petnaest srednjih škola 1. mjesto je osvojila ekipa Druge gimnazije, drugo mjesto je pripalo Međunarodnoj srednjoj školi, a na 3. mjesto se plasirala ekipa naše škole.

Čestitamo im i želimo im puno uspjeha na državnom takmičenju.

 
U Zagrebu smo svake godine! Ispis
Četvrtak, 12 Maj 2016

16. izložba inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata sa međunarodnim učešćem INOVA – MLADI održana je 7. maja. Najveći skup mladih inovatora održan je dvanaesti put u Zagrebu. Kao i prethodnih godina manifestacija je okupila mnoge mlade zagrebačke inovatore uz goste iz cijele Hrvatske, ali i iz brojnih zemalja Evrope. INOVA- MLADI je izvrsna prilika da se prezentiraju radovi učenika koji žele da budu kreativni, da istražuju i izrađuju nešto novo, nešto što niko osim njih prije nije osmislio, da se okušaju u praktičnim radovima bez ikakvih pravila i ograničenja. Upravo to je cilj manifestacije – pružiti priliku mladim kreativnim ljudima.

Naša škola je, kao i prethodnih godina dobila poziv od Saveza inovatora Zagreba za učešće na INOVI. Naši učenici su se predstavili sa tri rada:

· Autonomni parking autora Džavida Isanovića, Habiba Sarajlića, Emira Mustedanagića i Amira Mulića, pod mentorstvom prof. Muhtereme Muharemović

· Autonomni skladištar autora Habiba Sarajlića, Džavida Isanovića, Nermina Krdžića i Emira Kurtovića, mentor Admir Akšamović

· Wireless PIC programator, autori Džavid Isanović i Habib Sarajlić, mentor Faruk Kurtović.

Radovi naših učenika izazvali su veliko interesovanje. Najboljim radovima ocjenjivački sud dodijeliće medalje koje će biti uručene 17. maja tako da do zaključenja lista nismo imali informacije o rezultatima koje su ostvarili naši radovi.


 
Medalje su uvijek naše! Ispis
Četvrtak, 12 Maj 2016

Ovogodišnji, Osmi po redu Festival rada održan je u Živinicama, u Javnoj ustanovi Mješovita srednja škola Živinice. Na Festivalu rada učenika tehničkih i stručnih škola održanom 7. maja učestvovale su 82 škole sa oko 1000 učesnika. Bili su tu takmičari iz Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Holandije tako da možemo govoriti o međunarodnom karakteru ovogodišnjeg Festivala rada. Naša škola je imala svoje predstavnike u kategorijama: Takmičenje u stručnim zvanjima i zanimanjima, Izložba radova te Film i fotografija.

U kategoriji Takmičenje u stručnim zvanjima i zanimanjima naši učenici su postigli sljedeće rezultate:

 • · Elektrotehničar elektronike – Nedžad Džindo 1. mjesto
 • · Elektroničar telekomunikacija – Damir Šabanić 1. mjesto
 • · Elektrotehničar telekomunikacija – Alem Halilović 1. mjesto
 • · Elektroničar mehaničar – Šaban Panjeta 2. mjesto
 • · Tehničar računarstva – Edin Živalj 2. mjesto.
 • · Tehničar računarske tehnike i automatike – Krdžić Nermin 4. mjesto

U Kategoriji Izložba radova učestvovali smo sa pet radova:

 1. Košarkaški semafor, autori Nedim Mehmedika i Haris Mašović, mentori Adnan Delić i Faruk Kurtović
 2. Autonomni protupožarni robot, autori Džana Karamustafić, Mirza Ramović. Habib Sarajlić, mentor Admir Akšamović
 3. Uređaj za tapping test, autori Habib Sarajlić, Emir Kurtović, mentori Fahrudin Alihodžić, Armin Daguda
 4. Pametna rasvjeta, autori Jasmin Koldžo, Minel Sinanović, Adna Harbaš, Lamija Fazlija, mentor Admir Akšamović
 5. Elektronske knjižice, autori: Elma Karačić, Mirela Begić, Hamza Babović, Adnan Hajdarević, mentor Muhterema Muharemović.

Svih pet radova Komisija za ocjenjivanje ocijenila je sa 100 bodova i nagradila zlatnim medaljama.

U oblasti Film takmičenje se odvijalo u četiri kategorije: crtani, spot, igrani i dokumentarni film. U konkurenciji 21 škole sa područja Federacije učenici naše škole svojim filmskim ostvarenjima postigli si izuzetne rezultate:

U kategoriji Crtani film

 • Viteškić Amer 1. mjesto (film „Moja pravila“)
 • Viteškić Amer 3. mjesto (film „Svađa“)
 • Džigal Džemil 5. mjesto (film „Roken rol“)

U kategoriji Spot – Škamo Almir 2. mjesto (spot „Adna, nije kasno“)

U kategoriji Igrani film – Baždar Dženis 3. mjesto (film „Snalažljivost“)

Naši učenici su uzeli učešće i u takmičenju za umjetničku fotografiju gdje je u konkurenciji 47 škola Kajmović Aldin sa fotografijom U noći osvojio 3. mjesto.

ČESTITAMO!!!

 
Obavještenje za maturante Ispis
Četvrtak, 12 Maj 2016
Uprava škole izdala je obavještenje za maturante, vezano za polaganje popravnog ispita u junskom roku i za polaganje maturskih ispita.
Tekst obavještenja možete preuzeti ovdje.
 
Raspored poganja vanrednih ispita Ispis
Petak, 15 April 2016
Raspored polaganja vanrednih ispita u aprilskom roku možete pogledati ovdje.
 
Burch Olimpijada - 2 nagrade Ispis
Utorak, 12 April 2016
Petak i subota, 8. i 9. April 2016 godine su bili dani održavanja Burčove (Burch) Naučne Olimpijade. Naša škola je imala četiri predstavnika sa tri rada, od kojih su dva rada ostvarila značajne rezultate.
To je Protupožarni robot, Mirze Ramovića koji je osvojio 4 mjesto u kategoriji Inžinjering, te Parking Solution, Husović Ibrahima i Bučan Tarika, koji je također osvojio 4 mjesto, ali u kategoriji Imam Ideju.
Treba napomenuti da su oba projekta dobila izvanredne pohvale članova žirija. Ponosni smo na rezultate naših učenika


 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 22 - 28 od 165
English Arabic Croatian Danish French German Italian Portuguese Russian Spanish Serbian Slovenian Turkish
 
Četvrtak
Oktobar
2017
19
 

Školski časopis

Trenutno na stranici

© 2017 Srednja Elektrotehnička Škola Sarajevo