Slika iz Galerije


 

 

 

 

Google pretraga

PREPORUKA


Posjetite portal svih škola Kantona Sarajevo!

modifikacija

Ova stranica je zadnji put modifikovana-updateovana:- 18 October 2017, 8:33

OPCIJE

  Dodaj u favorite
  Napravi kao Početnu
  Štampaj stranicu
Odbojkaši naše škole osvojili 1. mjesto!! PDF Ispis E-mail

Na Kantonalnom takmičenju učenika srednjih škola u sportu, odbojkaška ekipa naše škole je u finalnoj utakmici savladala ekipu Zubotehničke škole rezultatom 2:1 i time osvojila prvo mjesto. Članovi pobjedničke ekipe su: Karadža Armin (IV-1), Lokvančić Ervin (IV-1), Živković Aleksandar (II-7), Obućina Mirsen (III-6), Lokvančić Enis (III-6), Arifović Armin (II-1), Arifović Nermin (II-1), Sobo Amar (III-5), Sušić Darko (IV-7) i Zenović Alija (I-3). Vođa i trener ekipe Aldin Brkanić. Pokazali smo da nismo najbolji samo u tehnici već da zauzimo značajno mjesto u sportskim aktivnostima. Čestitamo!!!

 
SIEMENS - Osvojeni ZLATNI I SREBRNI LOGO PDF Ispis E-mail

U okviru takmičenja VIII Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH, firma SIEMENS dodijelila je ekipama naše škole

  • ZLATNI LOGO za osvojeno 1. mjesto za rad na bazi Logo komponenata - za rad Terminal tečnih goriva (Autori: Konak Aldin, Lutvić Admir, Bijedić Vildan, Fakić Semir, Hodžić Anel Mentor: Muhterema Muharemović)
  • SREBRNI LOGO za osvojeno 2. mjesto za rad na bazi Logo komponenata - za rad Upravljanje svjetlosnom saobraćajnom signalizacijom (Autori: Čustović Ervin, Čolić Enid Mentor: Ermin Spahić)
 
Definitivno najbolji!!! PDF Ispis E-mail

U subotu, 21. aprila 2007. godine, održan je VIII FESTIVAL RADA SREDNJIH TEHNIČKIH I STRUČNIH ŠKOLA FBiH, na kojem su učenici naše škole ostvarili maksimalan rezultat (osvojena sva prva mjesta). Naša škola je ujedno bila i domaćin takmičarima iz oblasti elektrotehnike, telekomunikacija, računarske tehnike i automatike. Rezultate možete pogledati ovdje. Slike sa ovog takmičenja možete pogledati u galeriji.

Osim takmičenja u struci, zabilježili smo i super rezultate u takmičenju u fotografiji i filmu. Naime, u kategoriji filma (spota) ekipa naše škole predvođena prof. Zlatom Šiljak osvojila je 1. i 2. mjesto sa spotovima i 1. mjesto sa crtanim filmom. Učenik naše škole, Matej Šrepfler, osvojio je 1. mjesto na izložbi fotografija - slobodna tema.

Čestitamo!!!

 
4. mjesto na Kantonalnom takmičenju - CIVITAS PDF Ispis E-mail

Nakon osvojenog prvog mjesta na općinskom takmičenju, ekipa naše škole osvojila je 4. mjesto na Kantonalnom takmičenju u prezentiranju - projekat GRAĐANIN, održanom 21.aprila 2007. godine. Pored toga, naša ekipa je dobila priznanje za najbolji timski rad! Ekipu naše škole činili su: Abaz Nihad, ŠušA Aldin, Drndo Mirza, Fakić Semir, Hodžić Tarik, Durmić Nadir, Dreca Adnan i Pavlić Nenad. Sekciju je vodio profesor Mirsad Veledar. Zahvaljujući ovim uspjesima na takmičenju, naša škola je pokazala da je pored velikih uspjeha koje postiže u oblasti struke uspješna i u opšteobrazovnim aktivnostima i takmičenjima.

 
VIII Festival rada PDF Ispis E-mail

VIII Festival rada tehničkih i stručnih škola sa područja FBiH biće odžan ove subote, 21.04.2007. godine u Sarajevu. Svečano otvorenje biće u Građevinsko - geodetskoj školi u Sarajevu, sa početkom u 11 sati. Naša škola će biti domaćin takmičarima iz stručnih oblasti:

    • elektrotehnika
    • računarska tehnika i automatika
    • telekomunikacije

Na takmičenje se prijavilo ukupno 16 škola iz nekoliko gradova FBiH (Sarajevo, Tuzla, Zenica, Travnik, Novi Travnik, Zavidovići, Lukavac, Gradačac).

U prostorijama naše škole biće upriličena izložba radova iz oblasti informatike, računarstva, robotike, telekomunikacija, RTV tehnike... Srdačno vas pozivamo da pogledate izložene radove u periodu od 13 do 16 sati istog dana.

 
English Arabic Croatian Danish French German Italian Portuguese Russian Spanish Serbian Slovenian Turkish
 
Četvrtak
Oktobar
2017
19
 

Školski časopis

Trenutno na stranici

© 2017 Srednja Elektrotehnička Škola Sarajevo